NN PROJECT

01.

THE APARTMENT GAJOEN

Space Design

2015

THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN
THE APARTMENT GAJOEN

Back in the seventies, in the midst of rapid economic growth of Showa period, Mansion Gajoen was built on a vast site near Meguro station in Tokyo. The apartment complex consists of 5 buildings with a Japanese garden, representing one of the best luxurious apartments of this time, constructed with the best of architectural technologies. Something rare nowadays, a guardian on site 24h/24h provides a warm and secured atmosphere to the complex. The quarter of Meguro is still considering as a chic area and reflects the good-quality appearance of Tokyo, with the Meguro river and a green surrounding that contribute to its sweet atmosphere since the Meiji period. The renovated unit is on the 9th floor of the building #1, with a great view of Tokyo, the high and low buildings lying on top of one another, the green and the blue sky frame the view. In sunny mornings, you can enjoy warm sunlight shining in, and the landscape becomes colored in madder in the evenings. NN members start with a specific concept, and shape up this project from the skeleton of the room. They design the full layout of the space and produce the whole space by restoring the floor, the wall, and the ceiling, selecting the appropriate lighting, then design original furniture, artworks, and fabrics. Although it is a 'one bedroom' apartment, the space is designed in a way that feels bigger than its actual size. By making use of the original floor plan, various functions have been introduced. The materials were chosen carefully to feel the aging aspect graceful and enjoyable: recycled floor boards, special treatment to the walls of the living room, and Oya stones and subway tiles used to mark out the kitchen. In harmony with the warm atmosphere of this vintage apartment, the renovation achieved to combine authenticity, refinement and modernity. In the living room, the Atlas Dining Table, an original product of NN, dresses up the space with a black leather sofa and a tiled coffee table. The ceiling was elevated by 40 cm by removing ceiling panels to expose pipe laying and ventilation ducts. The dividing wall of the ceiling between the living room and the bedroom was replaced by a glass wall to give a sense of continuity to the space, and the volume has been highlighted by lighting. The bedroom contains a built-in bed base with storage underneath, where you can place a queen size mattress/futon on top.

Credit

PLANNING:HIROTAKA TERASAWA
DIRECTOR:SHOTA KAGAWA
INTERIOR DESIGN:HIGH−SPIRIT
INTERIOR COORDINATE:TAKAHIRO ENDO
FURNITURE DESIGN:KAZUHIKO HAYAKAWA
ARCHITECT:EARTH ART INC
CONSTRUCTION:INTERIOR KUNI

#120 Tokyo Central Omotesando,
4-3-15, Jingumae, Sibuya-ku, Tokyo
150-0001
Tel : 03-6416-9412
Mail : info@high-spirit.net